Halo apa kabar !

Ik ben Aries van der Klis-Indarsih, geboren in Surabaya (Oost java) en woon in Breda. In 2001 ging ik mijn moederland Indonesië verlaten om met mijn grote liefde een nieuwe leven in Nederland te beginnen.
De taal beheersen is een van de sleutels om je thuis te voelen in Nederland. Dat had ik gelukkig al een beetje voorbereid in Indonesië. Ik heb een jaar gestudeerd aan het Erasmus College in Surabaya voordat ik naar Nederland kwam. In Nederland nam ik deel aan de Inburgerings Cursus en moest ik mijn NT2 (Nederlands als tweede taal) diploma halen.
Nederlands is een van de moeilijkste talen. Met vallen en opstaan kreeg ik het Nederlands onder de knie. Ik heb het diploma NT2 nivo 4 gehaald en heb ook mijn opleiding PW3 (pedagogisch medewerker) afgerond.
Mijn ervaring in het geven van Indonesische les heb ik al tijdens mijn studie Engels in Surabaya opgedaan. Ik heb samen met mijn docent Indonesische les gegeven aan de Engelstalige mensen in Surabaya. Daarna ben ik in 2005 begonnen bij mij thuis in Breda Indonesische les te geven aan individuelen of kleine groepjes. Mijn leerlingen waren enthousiast en het was altijd gezellig.
Indonesisch is mijn moedertaal. Doordat ik ook het Nederlands heb geleerd in theorie en praktijk ben ik goed op de hoogte van de grammatica van beide talen. Op een eenvoudige manier wil ik jullie graag laten zien hoe gemakkelijk het is om Indonesisch te leren.
Ik ben blij als iemand mijn moedertaal wil leren, dat geeft mij een trots gevoel en plezier in mijn werk.
‘Salam manis’